Sidor

fredag 24 januari 2014

fritidshemsjobbet

Ursäkta att jag är sen men jag fick punka på datorn... Näpp jag har dock haft lite ledigt för studier från bloggen. Hoppas jag kan skriva nu igen även om det inte blir varje vecka.

Jag sitter nu och skriver en presentation om mig själv till min kurs i Bild via lärarlyftet och då har jag valt att saxa en bit ur den till bloggen. 

Jobbets frihet lockade mig, lyssna in barnen och hjälp dem att utveckla sina intressen. På fritidshemmen fanns allt från fotbollsplan till syverkstad, från teater till bakning, vilket juste jobb jämfört med fabriken. Vi ska inte heller glömma den omedelbara feedback man får från barnen, oftast positiv dessutom då man gör det mesta för deras skull.
Nu har det hänt mycket sedan dess, grupperna har blivit ”alla skolans elever är inskrivna”-stora, barnen har blivit elever och vi ska planer för allt och dessutom dokumentera allt som försiggår.  Trots dessa förändringar verkar inte fritidshemsandan ge med sig, vi som jobbar där är lite speciella och en aning svårstyrda, vi har fortfarande barnens intresse i första rummet. Jag tror att de många som arbetar på fritidshemmen väljer att lära ut kompisbandets magi före de sätter sig och skriver en utvärdering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar