söndag 23 december 2012

juletid


Imorgon tidigt kanske en strumpa fyllts med godsaker och lite överraskningar. Det kan vara starten på en dag proppad med gemenskap och lustigheter. Det vankas god mat och julklappar i överflöd. Lång väntan och en försiktig tro på det övernaturligt goda. Allt kulminerar till kvällen och till sist somnar barnen lite varstans i hemmet. Kusiner bärs ut till hemvändande bilar av trötta föräldrar och strax därpå lämnar även far och morföräldrar festen. Pappa och mamma städar en aning innan de håller kväll. På juldagen vaknar barnen tidigt och då blir det lek med nya leksaker.

Ikväll går mina tankar oxå till alla barn som inte så säkert får en underbar julafton. Nu rår vi inte nämnvärt över de traditioner som förekommer hemma hos familjerna. Jag brukar inte ta med mig jobbet hem men under julen är det inte lätt att släppa just de barn som har svårt att se fram mot denna högtid. Förhoppningsvis kan de på något sett hitta något som är extra bra med julen i alla fall.
För de som behöver stöd finns fantastiska BRIS, dit kan man ringa på 116111, chatta eller mejla. Där finns diskussionsforum för de som vill läsa.

Vi ses på andra sidan jul.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar