tisdag 22 januari 2013

isbildning

Ny kyla, minus tio grader celcius, i väderleken gav ny inspiration att få halka omkring på isen igen. Fram med traktorn och skotta bort all snön. Vi har ett rejält vattenutkast vid sidan om planen på husväggen där vi kopplar en brandslang, barnen tycker det är spännande och får känna på hur det är att hålla i den. Det blir kö och man får spruta vatten en kort stund var. Till sist är all asfalt täckt och vi kan se hur det fryser till is framför våra ögon. -Kolla det är redan hårt här borta säger en grabb. En annan svarar att det blir så när det är sååå kallt som det är idag. 
Just idag passar även jag på att åka en dryg timme på isen. Det är flera barn från byn som inte går på fritids som kommer till vår is och är med. Det är roligt att många kan delta och trots att det varierar mycket på barnens åldrar och skridskovana så får alla vara med. 
Jag har klätt mig i vår nya mundering, bortsett från hjälm, klubba och skridskor. Jo det är sant, vi har arbetskläder och det är nytt för i år, en fleecetröja, en jacka och ett par överdragsbyxor. På ryggen står det FRITIDSHEM och namnet på skolan, riktigt snyggt och praktiskt. Tilläggas bör att det krävdes lite jobb och en del turer innan all personal hade enats om vad som skulle handlas in men nu är alla nöjda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar