torsdag 31 januari 2013

utbildningsdag 2


Idag fick vi en bra genomkörare av Jessica Bergkvist och Helena Fuhrman på förmiddagen och av Jarko Tuisko på eftermiddagen. Allt var förlagt till Kockum Fritid i Malmö vilket innebar avfärd klockan 07.00 imorse.
Jessica och Helena talade med stor inlevelse och fick nog alla att känna sig inspirerade att åka hem och prova på flera av sakerna som de pratade om. De lyfte leken i flera olika former och fick i alla fall mig att vilja säga ”Ja” lite oftare på fritids. Jessica och Helena är författare till boken ”Fritidshem. Inspiration: meningsfull verksamhet” på förlaget Natur & kultur.
Efter lunch tog Jarko över scenen med en föreläsning om elevinflytande, kvalitetsarbete och styrdokumenten för fritids. Jarkos innehåll kändes viktigt och han var helt klart erfaren men föreläsningen nådde inte samma höjder som förmiddagens.
Vi fick med oss ett kompendium med dagens innehåll och detta kommer vi att ha god nytta av framöver.
Efter denna dag känns det som att vi fått bekräftat att vårt arbete är på rätt väg och att vi fått mer energi att fortsätta förbättra fritidshemmet. Tack för idag, över och ut.

Här har vi Jessica och Helena som åkt ända från Skellefteå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar