fredag 23 november 2012

sist en fredag

En vanlig vardag börjar barnen gå hem vid halv fem tiden. Annat är det när det är fredag. Först och främst så längtar barnen efter att påbörja helgen så fort som möjligt, detta gäller såklart inte den arbetsvilliga personalen, sen är det dessutom så att hela eftermiddagen går i veckoslutets tecken. Barn går hem tidigt, redan vid halv två startar vallfärdandet hemåt. Kompisar försvinner redan innan man haft samling på fritids, klart barnen känner att de vill hem. Det är inte lätt att hantera detta som personal, faktiskt. Vi har lagt in ett pass med drama efter samlingen för att hålla uppe modet ett litet tag i alla fall. Dramalekarna kan vara Djurskötaren. Hela havet stormar eller Alla som...  Vi leker inne på avdelningen och passar på att göra klart sånt som vi gjort under veckan.
Uteleken störs hela tiden av att till exempel barn på bandyplanen går hem mitt i matchen, -Nya lag, du går över och spelar nu med de andra tills han blir hämtad snart. Så låter det.
Efter mellis blir det sammanslagning och två personal går hem. De sista barnen är såklart en brokig samling och vi spelar spel, ritar och bygger torn av kapla. Vi har det lugnt, trevligt och barn får träffa andra barn de vanligtvis inte leker med. När helgen anländer på riktigt har vi inte hunnit vänta så länge som vi trodde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar